DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ-DİVANÜ LÜGATİ'T TÜRK

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayında Divanü Lügat'it Türk (Türk Dilleri Sözlüğü) eseri hakkında yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlandı. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenme fırsatı sunacak etkinliklere yer verildi. Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin projenin amaçlarını benimsediklerini ve projeden yararlandıklarını gösterdi.

Ocak ayı içerisinde, Dilimizin Zenginlikleri Projesi-Divan-ü Lügat'it Türk Sözlüğü18-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024 kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

1.Dîvânu Lugâti't-Türk pdf dosyası öğrencilerle birlikte sınıf ortamında incelendi. Öğrencilerin eser hakkındaki ilk izlenimleri ve düşünceleri alındı. Sınıfta bir eleştiri ortamı oluşturularak öğrenciler fikirlerini beyan etmeye teşvik edildi.

2.Edebiyat öğretmenleri tarafından sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği “ akıllı tahta aracılığı ile gerçekleştirildi.

3.Tüm sınıflarda “Hatırlatmaca Etkinliği” çerçevesinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyerek bulmaca çözdürüldü.

4.Dîvânu Lugâti't-Türk eserinden alınan anahtar kelimeler ile hikaye yazma çalışması yapıldı.

5.Öğrenciler ilgili konu çerçevesinde deneme yazmaya ve il geneli yarışmaya katılmaya teşvik edildi.

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 10:00 - Görüntülenme: 308