ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI ÇALIŞMALARI

Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı öğretmenleri ve öğrencilerine yaptıkları tüm çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

15-03-2024

Elektronik Haberleşme dalı çalışma masasının imalatı, okulumuz Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanınca yapılmaktadır. Ürünümüz kullanılacak laboratuvarın büyüklüğüne göre butik imalat ya da seri üretim olarak yapılabilmektedir.

Her öğrencinin bireysel olarak kullanabileceği;

220 V – AC

12 V – AC

0 – 30 V DC

+12V / -12V Simetrik Besleme

+5V / -5V Simetrik Besleme

Sinyal jeneratörü

Kısa devre koruma özellikleri bulunmaktadır.

15-03-2024

Seri imalatını yaptığımız Kamera Modüllü Multi Switch eğitim setlerimiz, okulumuz Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanınca tasarımı ve imalatı yapılmaktadır.

15-03-202415-03-2024

Her Öğrencinin bağımsız olarak ders müfredatlarındaki tüm temel kumanda devrelerini gerçekleştirebileceği şekilde tasarladığımız Kumanda devre masalarımızı, tek yüz (2 öğrenci kullanımı ) ya da çift yüz (4 öğrenci kullanımı) olarak imal edebilmekteyiz. Masalarımızın gerilim seviyesi, iş güvenliği kuralları ve MEB genelgelerine uygun olarak, fazlar arası 55V faz – nötr arası 32 V gerilime düşürülerek imal edilmektedir. Tüm kumanda kontrol elemanları da bu gerilim seviyesinde çalışacak şekilde kullanılmıştır. Deney setlerimiz masalı ya da masasız olarak talebe göre imal edilebilmektedir.

15-03-202415-03-202415-03-2024

Tasarımı ve İmalatı Elektrik – Elektronik Teknolojisi alanınca yapılan setlerimiz, müfredat dahilindeki tüm ilgili deneylerin gerçekleştirileceği şekilde tasarlanmıştır. Butik olarak ya da seri imalat şeklinde ürettiğimiz deney setlerimiz talebe göre masalı ya da masasız olarak teslim edilebilmektedir. Ayrıca istenirse setlerimizin çalışacağı güvenli basınç değerlerinde kompresörler de setlerimizle birlikte teslim edilebilmektedir.

15-03-2024

Siemens S7-1200 serisi Programlanabilir Lojik Kontrol (PLC) cihazının kullanıldığı eğitim setimizin tasarım ve imalatı okulumuz Elektrik – Elektronik Teknolojileri Alanınca yapılmaktadır. Butik olarak imal edilen PLC deney setlerimizin dijital giriş – çıkış sayıları, sinyal board olup olmaması talebe göre ayarlanmaktadır. Tüm analog ve dijital kontrol işlemleri PLC deney setimizde gerçekleştirilmektedir.

Röle çıkışları üzerinden 220V gerilim kontrolü yapılarak güç devresi bağlantılarıyla asenkron motor kontrolü de yapılabilmektedir.

Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 00:32 - Görüntülenme: 89