Okulumuz Gıda Teknolojisi Alanı “Kariyer Günleri“ etkinliği kapsamındaHisar Mandıra Süt Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Gıda Nakliyat San. ve Tic. Ltd.Şti.’nde Laboratuvar ve Süt Alım Sorumlusu olarak çalışan Gıda Mühendisi Merve Dilara YEŞEREN’i ağırladı.
Okulumuz Gıda Teknolojisi Alanı “Kariyer Günleri“ etkinliği kapsamındaHisar Mandıra Süt Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Gıda Nakliyat San. ve Tic. Ltd.Şti.’nde Laboratuvar ve Süt Alım Sorumlusu olarak çalışan Gıda Mühendisi Merve Dilara YEŞEREN’i ağırladı.
Merve Dilara YEŞEREN öğrencilerimize;
Ø Bir gıda mühendisi ne iş yapar?
Ø Süt Alım ve Laboratuvar Sorumlusunun görev ve sorumlulukları nelerdir?
Ø Süt ve süt ürünleri üretimi yapan bir işletmede bulunan bölümler,
Ø Çiğ sütün toplanma şartları ve platform testleri nelerdir?
Ø Laboratuvarda kullanılan cihazlar ve çalışma prensipleri nelerdir?
Ø Çiğ sütün laboratuvar kontrolleri ve yapılan analizler nelerdir?
Ø Son üründen numune alınması,
Ø Son ürün analizleri ve raporlanması
konuları hakkında bilgi verdi.
Gıda Mühendisi Merve Dilara YEŞEREN öğrencilerimize gıda sektöründeki değişiklikleri ve gelişen teknolojiyi takip ederek ayak uydurmalarını ve kendilerini seçtikleri alanda çok iyi yetiştirmelerini tavsiye etti. Ayrıca hangi alanda ve sektörde çalışırlarsa çalışsınlar kendilerine güvenmelerini ve işlerini yaparken doğru ve dürüst olmalarını söyledi.
Katılımlarından dolayı Sayın Merve Dilara YEŞEREN’e teşekkür ederiz.