100. Yılında Cumhuriyet Temalı Öğrenciler Arası Bilgi Yarışması

EKİBİNİ KUR, YARIŞMAYA KATIL, ÖDÜLÜ KAZAN.

ÖDÜLLER:

BİRİNCİLER (Toplam) 1500 TL

İKİNCİLER (Toplam) 1000 TL

ÜÇÜNCÜLER (Toplam) 500 TL

100. YILINDA CUMHURİYET KONULU

ÖĞRENCİLER ARASI BİLGİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ:

Öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini, hızlı ve doğru karar verebilmelerini, doğru bilgiyi seçebilmelerini, centilmence rekabet edebilmelerini ve kendilerine güvenmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda Cumhuriyet ve Atatürk konularında öğrencilerimizin farkındalıklarını artırmaktır.

YARIŞMANIN DAYANAĞI:

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.

KAPSAM:

Orhan  Abalıoğlu  Mesleki  ve  Teknik  AnadoluLisesindeöğrenim    gören tüm öğrencileri kapsar.

KONUSU:

100.  Yılında Cumhuriyet ve Atatürk.

YARIŞMA TARİHİ:

27.10.2023

YARIŞMA YERİ:

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yemekhanesi.

KATILIM KOŞULLARI:

1.      Yarışma 5 ekip ile sınırlandırılmıştır. Müracaat sırasına göre ilk 5 ekip yarışmacı olarak kabul edilecektir. 5 ekibin başvurusunun tamamlanması ile başvuru tamamlanacaktır.

2.      Yarışmaya her sınıf düzeyinden katılımsağlanabilir.

3.      Ekipler en fazla 3’er kişilik öğrenci gruplarındanoluşacaktır.

4.      Öğrenciler diğer şube ve sınıflardan ekibinioluşturabilir.

5.      Yarışma başvuruları 02.10.2023 Pazartesi günündebaşlayacaktır.

6.      Başvurular en geç 23.10.2023 Pazartesigerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ:

Ekibini oluşturan öğrenciler Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Hasan AÇIKGÖZ’e adlarını yazdılabilirler.

YÜRÜTME KOMİSYONU:

BAŞKAN : Muhammet BARIŞ ( Müdür Yardımcısı )

ÜYELER: Hasan AÇIKGÖZ (Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı)

Ali KÜÇÜKELYAS (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Fatma EKİZ (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Abdullah KURT (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

DEĞERLENDİRME KURULU (JÜRİ):

ÜYELER: Hasan AÇIKGÖZ (Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı)

Ali KÜÇÜKELYAS (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Fatma KARADEMİR (Tarih Öğretmeni)

Şefika Yaman ŞİMŞEK (Tarih Öğretmeni)

Yarışmada gelişecek herhangi bir olumsuzluk durumunda kararı yarışma jürisi verecektir.

DEĞERLENDİRME ŞEKLİ

Sorular, 4 seçenekli çoktan seçmeli olarak hazırlanacak ve her soru 5 puan olarak değerlendirilecektir. ( Sorular 4 seçenekli çoktan seçmeli olarak verilir.)

ÖDÜLLER:

BİRİNCİLER (Toplam) 1500 TL  İKİNCİLER (Toplam) 1000 TL ÜÇÜNCÜLER (Toplam) 500 TL

Yarışmaya dereceye giren öğrencilere okul yemekhanesinde 1 Hafta ücretiz yemek verilecektir. Ödül töreni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları esnasında yapılacaktır.

SONUÇLARIN DUYURULMASI:

Yarışma ve Yarışma sonuçları okul web sayfamızdan duyurulacaktır.

Yarışma komisyonu şartnamede her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

AÇIKLAMALAR

1)  Yarışmanın işleyişi şu şekilde olacaktır; *Yarışmada her ekip için bir masa hazırlanacaktır.

2) Yanıtlar için gruplara 1,5 dakika (90 saniye) süre verilecek ve gruplar bu süre içerisinde yanıt kartını sunucunun süre bitti demesinin akabinde aynı anda jüriye gösterecektir*Tüm soruların bitiminde ilk üç derecenin herhangi ikisi veya üçünde eşitlik olması durumunda yedek sorular eşitlik bozulana kadar sorulacak, 2 yedek soru sonunda eşitlik bozulmadığı durumda kura çekimi ile derecelerbelirlenecektir.

3)    Değerlendirme, doğru yanıt sayısına göre yapılacaktır. Eşitlik olması durumunda yedek sorulara geçilecektir. Yedek soruların sonunda eşitliğin bozulmaması durumunda yarışma dereceleri, ilgili ekipler arasında çekilecek kura ilebelirlenecektir.

4)     Yarışmaya kayıt yaptırıp katılmayan ekip elenmiş sayılacak; zamanında yarışmaya gelemeyen ekip ise diskalifiyeedilecektir.

Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 17:03 - Görüntülenme: 332