ENDÜSTRİYEL OTOMASYON ALANI DÖNER SERMAYE KAPSAMINDA ÜRETİLEN ÜRÜNLER VE ÜRETİM KAPASİTESİ

Okulumuz alanlarından Endüstriyel Otomasyon Alanı öğretmenleri ve öğrencilerine çalışmaları için teşekkür eder,başarılarının devamını dileriz.

PLASTİK ENJEKSİYON ÜRÜNLERİ

13-03-2024

Endüstriyel Otomasyon Bölümümüzde bulunan “Haitian Plastics Machinery MA1600 540G” Enjeksiyon makinamızın Teknik Özellikleri;  üretim kapasitesi, kalıp bağlama boyutları, Plastik Enjeksiyon kapasitesi gibi değerler verilmiştir.

ENJEKSİYON ÜNİTESİ

Teorik enj.hacmi                    cm3        395

Enjeksiyon Kapasitesi            g             359

Enjeksiyon Oranı                    g/s          172  ( sistemin verimi, kalıp özellikleri ve ortam şartlarına bağlı olarak maksimum enjekte edilecek plastik miktarı 265,5 gr)

Enjeksiyon Basıncı                 MPa        137

Plastikleşme Hızı (GPPS)       g/s          21.6

Vida Devir Hızı                      rpm        0-190

MENGENE ÜNİTESİ

Kilitleme Gücü kN                 kN         1600

Mengene Stroğu                     mm         420

Kolonlar Arası Mesafe           mm         455 X 455

Max.Kalıp Kalınlığ                mm         500 (maksimum makinaya bağlanacak kalıp kalınlığı)

Min.Kalıp Kalınlığı                mm         180 (minimum makinaya bağlanacak kalıp kalınlığı)

İtici Stroğu                              mm         140

İtici Gücü                                kN         33

DİĞERLERİ

Max.pompa basıncı                MPA       16

Pompa motor Gücü                 kW         15

Isıtıcı Gücük                           W           9.75

Mal Hazne Kapasitesi            kg           25

Yağ Tankı Kapasaitesi           litre        235

Not : 50 saniyede 4 lü kalıptan 4 adet sıra ayağı basımı gerçekleştirilip 200 000 adet üretim yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Teslim Edilmiştir.

DEN-ATMATİK   Geri Dönüşüm Otomatı

Amacı :

DEN-ATMATİK Geri Dönüşüm Otomatının amacı öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırmaktır. Pet şişe, cam şişe ve teneke kutu ambalaj atıklarını toplamaya yarayan bu cihaz, toplanan atıkları sensörlerle algılayarak sayan, toplanan atık  miktarını ekranda gösteren, atıkların kim tarafından atıldığını belirli kodlarla ve kart okuma sistemiyle ekranda gösteren, bu ekran çıktılarını çeşitli alanlarda (okul idaresi, okul kantini, okul kooperatifi gibi) kullanılabilmesi ile kişilere (öğrencilere) puan veren, geri dönüşüme teşvik eden, geri dönüşüm oranını artıran, dünyamızın daha yaşanabilir hale gelmesi için eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizi geri dönüşüm bilincini veren bir cihaz olması amaçlanmıştır.

Yapılan çalışmalarla ilgili belgeye ulaşmak için tıklayınız.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 20:33 - Görüntülenme: 48