Kas

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi bünyesinde 2015 yılında açılan Mercedes Benz Laboratuvarı’nın  öğrencilerimizin mesleki eğitimine verdiği destek her geçen gün artarak devam etmektedir.

Kas

Okulumuzda motorlu araçlar teknolojisi alanında 2022 - 2023  Eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan GEKA, “UMUDUNU MESLEĞİNLE YAŞAT” isimli proje kapsamında paydaş sektör temsilcilerinin de katkılarıyla alanımıza kazandırılan Otomotiv Boya ve Otomotiv Gövde  dalları atölyelerimiz açılmıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında MESEM kapsamında Otomotiv Boya dalında öğrenim gören 17 öğrencimize, boya teknolojileri ve yeni çevreci su bazlı boya ile ilgili bilgiler verildi. Atölyemizdeki Boya Fırını, boya malzemeleri, koruyucu ekipmanlar ve diğer cihazlar tanıtıldı.

Kas

Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle yad ediyoruz. Ruhu şad olsun.

Kas

Okulumuz kütüphanesine Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kütüphane Kulübü olarak 100 kitap kazandırdık.

Kas

Okulumuz Ergin İzci Ünitelerinin katılımıyla “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” Etkinlikleri kapsamında Başkarcı Mahallesi Kestane Deresi Mevkine doğa yürüyüşümüz yapıldı.

Okulumuz İzci Liderleri Mevlüt ERSAN, Tolga ODAKAN ve Erdinç HANGÜL’ün organizasyonuyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüze 29 Ergin İzcimiz katıldı.

Kas

2023-2024 liseler arası hentbol şampiyonasında okulumuz bugün oynadığı maçta Bozkurt Spor lisesi'ni 30-27 yenerek son maçlar öncesinde Denizli şampiyonluğunu garantilemiş oldu.

Kas

Başta tekstil,makina ve diğer üretim sektör temsilcilerinin katıldığı iş olanağı sunan fuar öğrencilerimize mezuniyet ve staj eğitimlerinde ışık tutacak bilgilerin sunulduğu  seminer ve  stand geziler i ile tamamlandı.

Ekm

100. YILINDA CUMHURİYET KONULU ÖĞRENCİLER ARASI BİLGİ YARIŞMASI  CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA YARAŞIR ŞEKİLDE HEYECAN VE COŞKU İLE YAPILDI.

Ekm

Cumhuriyetimizi 100. Yılı nedeniyle 20 Ekim 2023 tarihinde Satranç Kulübü okulumuzda “YAŞASIN CUMHURİYET” temalı satranç turnuvası düzenlendi.

Okulumuz satranç kulübü rehber öğretmenleri Abdullah KARABULUT, Ali ESKİN,  koordinatörlüğünde 20 Ekim Cuma gün satranç turnuvası yapıldı. Ödüllü olan satranç turnuvasına öğrencilerin ilgisi oldukça yüksekti.

Turnuva okulumuz eski yemek salonu yani Sümeyye Boyacı toplantı salonunda yapıldı.

Cumhuriyetimizim100. Yılı nedeniyle yapılan turnuvaya destek veren tüm idareci ve öğretmenlerimize ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü çerçevesinde okulumuz spor kulübü tarafından düzenlenen bilek güreşi müsabakaları sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz

1. Durmuş Öztürk (12F)

2. İsmail Polat (10F)

3. Mehmet Can Gülmez (10N)

Ekm

Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Mali İşlerden Sorumlu Daire Başkanı Murat GÜLŞEN ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mahmut GÜRHAN okulumuzu ziyaret etti.

Ekm

Okulumuz öğrencileri kitap fuarını ziyaret etti.

Ekm

Okulumuzun 2022 yılında hibe alan "Elektrikli Araçların Bakım ve Onarımının Benzinli ve Dizel Araçlarla Karşılaştırılması" isimli 2022-1-TR01-KA122-VET-000079660 numaralı Erasmus + projesi 2023 yılı Erasmus days etkinlikleri çerçevesinde yapılan sergi, sunum, konferans ve toplantılarda tanıtıldı.

Ekm

Okulumuzda düzenlenen 05.10.2023 tarihli Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden yapmış olduğumuz Peygamber Efendimiz'in hayatı yarışmasında ilk dörde giren öğrencilerimize okulumuzun Müdürü Mehmet İlik hediyelerini takdim etmiştir.